Mitt recept på en supergod och enkel äppelkaka!
I många recept ska man röra smör och socker vitt och pösigt, blanda bakpulver och vetemjöl i hopp och ditten och datten men det orkar inte jag. Så med detta recept behöver man inte göra dessa tråkiga saker, bra va!
Anna-Karin's enkla Äppelkaka
100 gram smör eller margarin
2 dl socker
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
2 st äpplen
kanel, kardemumma, socker & mandelspån att strö över kakan
Sätt ugnen på 175 grader.
Häll socker och smör/margarin i en skål och micra i ca 10-20 sekunder så smöret blir mjukt och rör sedan ihop och tillsätt ett ägg i smeten. Häll i bakpulvret och blanda.
Tillsätt sedan mjölet och sist mjölken. Häll smeten i en mjölad eller bröad springform.
Skala och klyfta äpplena som sedan trycks ner i smeten i ett vackert mönster, fast det orkar inte jag- blir ju lika gott ändå om man bara pillar ner lite här å där :)
Strö sedan över kanel, socker, kardemumma och mandelspån efter smak och tycke. (Beror lite på vilken sötman det är i äpplena)
Sen in längst ner i ugnen i ca 45 minuter.
Kan behövas en folie över så inte kakan bränns mot slutet
Servera med vaniljsås eller en klick gräddglass, mums!
I många recept ska man röra smör och socker vitt och pösigt, blanda bakpulver och vetemjöl i hopp och ditten och datten men det orkar inte jag. Så med detta recept behöver man inte göra dessa tråkiga saker, bra va!
Anna-Karin's enkla Äppelkaka
100 gram smör eller margarin
2 dl socker
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
2 st äpplen
kanel, kardemumma, socker & mandelspån att strö över kakan
Sätt ugnen på 175 grader.
Häll socker och smör/margarin i en skål och micra i ca 10-20 sekunder så smöret blir mjukt och rör sedan ihop och tillsätt ett ägg i smeten. Häll i bakpulvret och blanda.
Tillsätt sedan mjölet och sist mjölken. Häll smeten i en mjölad eller bröad springform.
Skala och klyfta äpplena som sedan trycks ner i smeten i ett vackert mönster, fast det orkar inte jag- blir ju lika gott ändå om man bara pillar ner lite här å där :)
Strö sedan över kanel, socker, kardemumma och mandelspån efter smak och tycke. (Beror lite på vilken sötman det är i äpplena)
Sen in längst ner i ugnen i ca 45 minuter.
Kan behövas en folie över så inte kakan bränns mot slutet
Servera med vaniljsås eller en klick gräddglass, mums!
Den ska jag prova eftermiddag! Ser smaskig ut! Gu va gott med svamp. Var försiktig i skogen bara! :) Kram
SvaraRaderaDen blev god... :)
SvaraRadera