Mitt recept på en supergod och enkel äppelkaka!
I många recept ska man röra smör och socker vitt och pösigt, blanda bakpulver och vetemjöl i hopp och ditten och datten men det orkar inte jag. Så med detta recept behöver man inte göra dessa tråkiga saker, bra va!
Anna-Karin's enkla Äppelkaka
100 gram smör eller margarin
2 dl socker
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
2 st äpplen
kanel, kardemumma, socker & mandelspån att strö över kakan
Sätt ugnen på 175 grader.
Häll socker och smör/margarin i en skål och micra i ca 10-20 sekunder så smöret blir mjukt och rör sedan ihop och tillsätt ett ägg i smeten. Häll i bakpulvret och blanda.
Tillsätt sedan mjölet och sist mjölken. Häll smeten i en mjölad eller bröad springform.
Skala och klyfta äpplena som sedan trycks ner i smeten i ett vackert mönster, fast det orkar inte jag- blir ju lika gott ändå om man bara pillar ner lite här å där :)
Strö sedan över kanel, socker, kardemumma och mandelspån efter smak och tycke. (Beror lite på vilken sötman det är i äpplena)
Sen in längst ner i ugnen i ca 45 minuter.
Kan behövas en folie över så inte kakan bränns mot slutet
Servera med vaniljsås eller en klick gräddglass, mums!
I många recept ska man röra smör och socker vitt och pösigt, blanda bakpulver och vetemjöl i hopp och ditten och datten men det orkar inte jag. Så med detta recept behöver man inte göra dessa tråkiga saker, bra va!
Anna-Karin's enkla Äppelkaka
100 gram smör eller margarin
2 dl socker
1 ägg
4 dl vetemjöl
2 tsk bakpulver
1 ½ dl mjölk
2 st äpplen
kanel, kardemumma, socker & mandelspån att strö över kakan
Sätt ugnen på 175 grader.
Häll socker och smör/margarin i en skål och micra i ca 10-20 sekunder så smöret blir mjukt och rör sedan ihop och tillsätt ett ägg i smeten. Häll i bakpulvret och blanda.
Tillsätt sedan mjölet och sist mjölken. Häll smeten i en mjölad eller bröad springform.
Skala och klyfta äpplena som sedan trycks ner i smeten i ett vackert mönster, fast det orkar inte jag- blir ju lika gott ändå om man bara pillar ner lite här å där :)
Strö sedan över kanel, socker, kardemumma och mandelspån efter smak och tycke. (Beror lite på vilken sötman det är i äpplena)
Sen in längst ner i ugnen i ca 45 minuter.
Kan behövas en folie över så inte kakan bränns mot slutet
Servera med vaniljsås eller en klick gräddglass, mums!
2 kommentarer:
Den ska jag prova eftermiddag! Ser smaskig ut! Gu va gott med svamp. Var försiktig i skogen bara! :) Kram
Den blev god... :)
Skicka en kommentar