Önskade mig den ofta där hemma hos mamma & pappa när jag fyllde år.
Ängebäcks succé-smörgåstårta
Räcker till 16 personer
Fyllning
2 dl majonnäs
2 dl gräddfil
2 burkar tonfisk i vatten á 185g
2 dl finhackad purjolök
1 dl dill (fryst går utmärkt)
2 dl créme fraiche
1½ tsk citronpeppar
Garnering
1 gurka
4 hårdkokta, skivade ägg
1 kg stora räkor
dillvippor
finstrimlad purjolök
1 burk röd kaviar á 60 g
sallad (sort efter egen smak)
4 skivor rökt lax
Även gott med:
rostbiff i skivor
skivad tomat
rostad lök
tunna skivor av god skinka
ostrullar
Blanda alla ingredienser till fyllningen i mixer eller rör för hand. Ta i dill och citronpeppar sist.
Vi brukar göra den till en pyramid (2 lager vitt bröd till varje fyrkant)
eller en platt tårta i 3 lager med vitt bröd med en topp på mitten.
Ska se om jag kan få fram något kort på tårtan till dopet, någon som har?
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar