- Följ med oss i vår lilla vardag

torsdag 30 december 2010

En vitlök i örat å hallå akutmottagningen!

Snor, snor å ännu mer SNOOOOR! BLÄ!
Idag är man lite tjock i kolan! Känns som man någon har tryck in så mycket snor man kan i huve mitt. Funderar på att tejpa fast en näsduk under näsan så man slipper snyta sig hela tiden.
En jobbarkompis sa att man kunde ha en vitlöksklyfta i örat om man hade ont i halsen så ja va tvungen å googla på de. Och det verkar som att det är fler som kör den huskuren. Ja provade men vitlöken vi hade hemma var i storleken XXL så de va svårt å ha kvar den i örat. Hittade en mindre och tejpade fast den med ett plåster :) Men de var lite meckigt, vitlöken for ur ändå så vi skippar den huskuren å tar nässpray å ett paket med näshukar å alvedon istället :)

Igår var ingen rolig dag. Moa blev betydligt sämre så vi ringde och fick komma till en jourmottagningen vid 6 tiden på kvällen. Efter ett blodprov och undersökning fick vi veta att hon hade virus i halsen därav att hon var så hes, lilla gumman. Hon piper som en liten mus å får inte fram något ljud.
Eftersom hon bara hade ätit 20 ml på 8 timmar fick vi en remiss till barnjourmottagningen på VIN sjukhuset. Där var en jättemysig läkare som vi fick prata med och man blev lugn. Hon gjorde samma koll som på andra jouren och kollade syressättningen. Allt var bra förutom viruset och att hon är extremt förkyld. sen ammade hon lyckligtvis så vi behövde inte läggas in och få dropp.
Så sen åkte vi hem samma kväll med en väldigt trött bebis. Så nu är det bara ha koll på att hon äter, kissar och "är med", ge alvedon, nezeril och koksaltlösning och suga snor. Det är tur att andreas är hemma eftersom man själv inte är kry.

Så ikväll blir lugnt här hemma men lite bingo sen får vi fira in det nya året med förkylningen :)

1 kommentar:

Lena O sa...

Lilla stumpan då! Hoppas hon blir bättre snart och du får också krya på dig! Styrkekramar till er <3

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...