- Följ med oss i vår lilla vardag

torsdag 30 januari 2014

Helt sjuk!

Vad ska man börja med med detta inlägg?  Jag är så sjukt trött på okompetent personal, sjukvård som är lika med noll och hatisk mot folk som har ett viktigt yrke, så som läkare, som inte kan kommunicera och förstå ren svenska.
Fick en tid till vårdcentralen idag pga att jag haft lite extraslag de senaste två veckorna. När man väl kommer dit och har betalt och väntar på att göra ett EKG hör man hur sköterskorna, eller vad dom nu är, dividerar livligt om vem som har tid att tänkas ta hand om det. Inga trevliga toner. Tur att dom inte jobbar i butik för då hade dom inte varit långvariga. Ingen professionalism där inte! Men det slutar inte där. Får komma till en läkare med utländsk påbrå som man får ha gissningslek med för att försöka förstå varann. Han sitter där med resultatet av mitt EKG och är helt tyst väldigt länge men allt såg bra ut men då kan man väl kläcka ur sig det lite tidigare?
Han sa till mig att jag skulle "dricka vatten" (på lotsas) men det han menade var att jag skulle svälja. Försökte skoja till det efter undersökningen och sa 'är det ett mystiskt fall?' Men denna mening förstod han inte. Jag är självklart inte utbildad men hur kan man påstå att om man har ätit insomningstablett och depressions, vid helt olika tillfällen och vid tre enstaka tillfällen för fem år sedan, påstå att pga psykiska problem och de få tabletterna nu orsakar extraslagen idag?
Prover blev tagna och jag frågade när imorgon man får svar och han frågade när jag går upp och jag svarar vid sextiden och får till svar att han säger tio elva två. Hallå???!? Missade jag något?
Han frågar mig om jag förstår, jag borde nog ställt samma fråga till honom.

I vissa yrken borde det vara så att man var tvungen att förstå och kunna kommunicera på svenska. Men det får väl bli så att man får be om en läkare som kan uttala sig eller helt enkelt lista sig på en annan vårdcentral.

Tur att man har en underbar sambo där hemma som väntande på mig. För barn var bäst att lämna hemma så man var lugn och hade god tid på sig att prata med läkaren. Men det hade nog varit bättre att tagit med barnen så man slapp bli hysterisk på läkaren och jag kommunicerar bättre med mina barn än med han.

Tack å bock,
/häxan surtant
2 kommentarer:

Han på jobbet tillika Mamma C:s Gubbe sa...

Hmmm...Omtanketänker på dig/er...Vet ju delvis vad du/ni genomgår,har ju själv varit där eller är där med jämna mellanrum.

Men trots att läkarna ibland inte kan göra sig förstådda och ej helt sympatiska så får man ju utgå från att dom kan sitt jobb även om man inte förstår eller missförstår dom. Det ingår ju i deras profession att "läka" människor, så lät han dig gå hem så är det såklart ingen fara å färde....Fast jag vet ju att det är föga tröst när grejorna inte riktigt vill vara på den plats där man själv vill att dom ska vara.

Mamma C o jag ger dig iaf. varma kramar o ta sambons lugn på allvar och luta dig mot hans beskyddande axel...

Var rädd om dig/er ....

Nettan sa...

Det är Valsalva-manövern han menade att du skulle göra. Det är precis som om du ska dyka och håller andan eller när du ska krysta ut ett barn. Det lugnar hjärtrytmen. Googla på det.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...