Lättbakade och goda bullar i långpanna, även goda med vaniljkräm i.
Det här behöver du :
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl
5 dl mjölk
150 gram rumsvarmt smör
1 pkt jäst (50 gram)
1 dl strösocker
½ tsk salt
10-12 dl vetemjöl
Fyllning :
150 gram rumsvarmt smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
150 gram rumsvarmt smör
200 gram philadelphiaost
3 dl florsocker
2 msk vaniljsocker
GÖR SÅHÄR :
Ljumma mjölken och rör ut jästen med. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Häll ner degen på en bakplåtsklädd djup plåt och tryck ut den i kanterna. Täck med en bakduk och låt jäsa i ca 40 minuter. Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen.
Ljumma mjölken och rör ut jästen med. Tillsätt det rumsvarma smöret, sockret, saltet och nästan allt mjöl. Arbeta degen smidig, gärna i maskin. Häll ner degen på en bakplåtsklädd djup plåt och tryck ut den i kanterna. Täck med en bakduk och låt jäsa i ca 40 minuter. Gör sedan små hål jämnt fördelat över degen.
Rör ihop ingredienserna till fyllningen.
Fyll varje hål med fyllningen. Pensla hela ytan med uppvispat ägg och strö över pärlsocker. Grädda i 200 grader ca 15-20 min, eller tills den fått fin färg.
Låt svalan en stund innan du skär bullarna i fyrkanter mellan hålen.
3 kommentarer:
Oj, så gott det ser ut. Ska testa detta en dag när orken har hittat tbx.
Jag vet att dom där är goda, både från eget håll o från ditt håll...
Dom där gifflarna under där..dom vet jag ju att dom smakar gott dom med.
Superfint! Tack
Skicka en kommentar