- Följ med oss i vår lilla vardag

onsdag 16 april 2014

Hög tid för......dessa små raringar att komma i jorden!
Nu när solen kikar fram blir jag så sugen på att plantera fröerna och fylla fönsterkarmen! Fast vidare värst snyggt blir det ju dock inte men rysligt kul och se när det spirar och gror.
Nyhet för i år är den vita gurkan, som redan har kommit upp en decimeter och ska skolas om nu. Jag har en uppsjö av gamla fröer som bara har legat hemma i flera år, några oöppnade men många som halva innehållet är kvar i och i år tänkte jag beta av ett par påsar extra. Man kan ju passa på nu när man är hemma i sommar och är mammaledig och kan har lite mer kolla på växtligheten än när man jobbar om dagarna. Annars har jag bestämt att det blir inte så mycket olika grödor i landet detta år; mycket potatis, utökat jordgubbsland av sorten ananasjordgubben, gul lök, slanggurka, ärtor och mängder av vaxbönor! Dessa vaxbönor kan man inte vara utan. Lite lätt kokta med en klick smör och lite salt. Det äts nu istället för potatis till de flesta maträtterna nu. 
Sen har vi hela trädgården som ska skördas; hallon, svartvinbär, krusbär, amerikanska blåbär, päron och alla tusen äpplen!

1 kommentar:

Mamma C sa...

Jepp det är nu det börjar med allt påtande i jorden. Håller med dig om vaxbönorna. Dom är så himla goda.
Kram Mamma C

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...