- Följ med oss i vår lilla vardag

torsdag 10 mars 2011

Supergod och krämig potatisgratäng & rödvisskysås!

Fransk potatisgratäng

800g potatis
1 tsk salt
1 krm vitpeppar
2 dl vispgrädde
2 dl mjölk
1 dl riven ost
1 gullök
vitlökspulver
Smör

Sätt ugnen på 200 grader.
Skala å skär potatisen och lök i tunna skivor.
Varva potatis, lök och den rivna osten i en smord ugnsäker form.
Blanda salt, vitpeppar, grädde, mölk och vitlökspulver och häll sedan över i formen.
Hyvla smör med osthyvel och lägg över gratängen och låt stå i mitten av ugnen i ca 50 minuter.


Jag bara älskar denna sås! Jag brukar steka lite bacon innan och sen göra såsen direkt efter så får man en god smak från baconet med. Väldigt gott att ringla såsen på salladen också.

Rödvinsskysås

2 dl rödvin
4 msk ox eller kalvfond

Häll rödvin och fonden i stekpanna och låt puttra i någon minut.
Smaka av och njut!

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...