- Följ med oss i vår lilla vardag

onsdag 7 september 2011

Svamp var det här!

Blandad kompott


Stooora svampar fanns det gott om!

I söndags satt Moa's gudfar Konrad barnvakt så då passade jag och sambon på att traska ut i skogen och leta efter kantareller. Å så kul det är att gå i skogen när man hittar svamp, speciellt kantareller. Vi fick med oss en hel korg och lite i en påse, så det blev nog 6 liter. Trattisarna börjar också komma bra nu så om ett par veckor är det dags att fylla korgarna igen. Fast det är ju inte samma sport och hitta trattisar för dom tycks växa överallt!
Att ha varit hos gudfar gick kanon. Moa somnade på hans bröst när de satt i soffan, mys mys...

Å när man väl har börjat så kan man inte sluta!
Så på måndagen vid lunch satt vår underbara granne på koloniområdet barnvakt åt Moa så det blev en vända till till skogen. Och att va hos inger var inga problem heller. Moa sov sen en stock i nästan 2 timmar & ätit mat och allt hade gått bra. Blir nog inga problem att börja förskolan sen i vår :)
Det är så härligt att vara ute i skogen och njuta av naturen och nu när vi har skaffat en GPS så är det bara att trampa på och gå på ställen som man annars inte kunnat eller vågat gått på.
Denna svampdag var också givande. Två stora korgar fulla med 10 liter kantareller, helt otroligt! Sista stoppet innan vi skulle vända mot bilen var en riktig höjdare, massor av svamp!
Men sen återstår ju jobbet att rensa skiten också och den lotten faller självklart på mig eftersom Andreas inte ens äter svamp, men det gör jag så gärna för det är ju så gott att ha svamp i frysen...

Så vi får tacka för att vi fick gå i skogen, det är guld värt att få komma väg en stund för oss själva.
Tusen tack Inger & Konrad!


Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...