- Följ med oss i vår lilla vardag

torsdag 1 september 2011

Kalas, svamptur, besök, lite geocaching och ny gå vagn. Helt enkelt lite av varje!

Då har det redan blivit september månad, sommaren är förbi och dagarna bara flyger iväg nu när man vet att jobbstarten börjar närma sig för mig. Dock är det inte förens i november jag börjar men det är mycket man vill hinna med och så njut så klart av att få vara hemma med sin skrutt!

Å så var det ett tag sen sen sist så då tar vi och betar av allt som har hänt: shoot!

Moas farmor, faster och kusinerna Anton och Engla kom på besök över helgen vecka 34 och sov i vår stuga på lotten. Samma helg fyllde våra vänners lilla Gustaf 2 år den 27:e augusti så då bjöds det på kalas med ballonger, tårta och paket. Moa tyckte det var väldigt skojsigt att tugga ballonger och Gustaf och lille Ludvig röjde loss.


Födelsedagsbarnet Gustaf

Sen har vi fyndat en lära gå vagn på Blocket för bara 50 kr! Snacka om att det är Moas favorit just nu. Vet att jag skulle göra mat och var tvungen att ställa bort den, då hon ramlar med den om hon går ensam, så hängde hon kvar i handtaget och blev inte alls glad, lill skruttan :)


Här kommer Jag!



Nu så har vi återgått till vardagen igen och sambon började jobba i torsdags. Lite jobbigt när man ser att han har ett väldigt jobbigt schema med många stängningar så det blir långa ensamma dagar för mig och Moa. Antar att det blir ett och annat besök på öppna förskolan så Moa får röja runt lite.
Dagen innan jobbet, onsdag, var vi ute och geocacha lite. Hittade en som satt typ 3 meter upp i en hög tall så den får vara kvar tills man har med sig något att klättra på. Ett stopp blev på Borgsruinen där det togs en cach och så blev det en mysig fikastund med hembakad äppelkaka och hemkokt svartvinbärssaft. Väldigt härlig miljö med en gammal ruin och massa graffiti på väggarna, riktigt cool så vi passade på att ta något kort också.

Moa och pappa uppe i ruinen





Inte lätt att få tag i denna cach inte! see you later!


Sen någon stans dagarna emellan fick vi barnvakt av Alexandra så vi passade på att gå ut i skogen för att plocka svamp. Grannen knackade nämligen på en dag och sa att jag skulle följa man henne in i lägenheten och där på hennes köksbord var det fullproppat med kantareller. Så snacka om att jag var sugen på att leta svamp!! Men vad gör man då när man inte bott här så länge och inte gått i skogarna så mycket?! Leta efter en skog med svamp i är ju och att leta efter en nål i en höstack.
Vi åkte iaf mot Kolmården...Ja vi åkte, och åkte och åkte och åkte...jisses vad vi åkte! Men det var ju bara massa tallar och blåbärssnår överallt. Så man var på så där lagom bra humör, jag ville ju bara gå i en bra skog för sjutton! :) Sen skulle man ju lära sambon hur en kantarell såg ut. Han trodde han hade hittat ett par men som ni tror så var det INTE kantareller :)
Så det slutade med att vi åkte åt andra sidan stan och hittade kanske på sin höjd 20 kantareller, lite trattisar och några fjuttiga blåbär. Summan av summaru: Vi fick iaf gå i skogen själva och ha lite egentid för oss två.




Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...