Idag köpte jag dom fin glasburkarna på jobbet och dom passade perfekt till mina nybakade saffransskorpor!
Mumsiga saffransskorpor med pistagemandlar
100 gram smör
1 gram saffran
2 ägg
5 dl vetemjöl
1 ½ dl socker
½ tsk bakpulver
2 dl skalade pistagemandlar
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och häll i saffran och sedan äggena.
Rör ihop de torra ingredienserna och blanda med smörblandningen.
Knåda till en smidig deg och knåda sedan in mandlarna i degen.
Dela och form i 3 längder och lägg på en plåt med bakplåtspapper och sätt in i mitten av ugnen i ca 20 minuter.
Sänk värmen i ugnen till 125 grader.
Skär längderna lite på tvären i 1 cm tjocka skivor och lägg tillbaka på plåten.
Sätt sedan in i mitten av ugnen igen i ca 15 minuter för att torka.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar