- Följ med oss i vår lilla vardag

onsdag 7 mars 2012

Besök hos farbror doktorn

Idag har Moa varit hos farbror doktorn, fast det var en tanta, för att se vad dom säger om hennes mage. Nu har vi gett henne lactulos i snart ett halvår och det har hjälpt si så där tycker vi och hon är fortfarande hård i magen å klämmer å klämmer utan att det kommer något.

Men hon klämde på magen och hon är inte förstoppad sa läkaren så nu ska vi prova ett halvt stolpiller var tredje dag och det blir inte en lätt match eftersom hon spänner sig så och man knappt får torka henne när man byter blöja.
Sen ska vi prova att utesluta mjölk, äta rivet äpple, börja med kokt gröt istället för välling och sitta på potta (!) 20 minuter efter maten... de har sina idéer, men att få Moa att sitta på pottan kan jag bara skratta åt.
Jag bad även läkaren att kolla på de röda märkena i knäväckena och i armen och prickarna på benen men dom kollade hon inte på så lite sur blev jag. Vi fick bara en cortisonsalva att smörja morgon och kväll.
Efter läkarbesöket fick vi ta prover och dels kolla gluten eftersom sambon har haft det som liten så det blir hem och vänta på brev och hoppas att det är negativt.
Moa var så duktig å grät givetvis när sticket i fingret togs och rör som skulle fyllas med blod och så fick hon ett plåster på fingret och ett Bamse-klistermärke som plåster på såret.

Så nu är det bara att köra vidare med full dos lactulos morgon och kväll, cortison på benen och stolpiller och hoppas på att det blir bättre...

Inga kommentarer:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...